Home Jocuri de noroc
Jocuri de noroc
Jocurile de noroc, o istorie a economiei PDF Imprimare Email
Jocuri de noroc
Scris de claudia   
Marţi, 07 Septembrie 2010 13:48


Iubitorii de castiguri rapide si fara eforturi au fost dintotdeauna fascinati de celebrul Las Vegas, universul mult cunoscutelor jocuri de noroc. Aceste jocuri de noroc ascund mistere nebanuite, multe povesti, filme, fantezii fiind create in cel mai mare mic oras de pe planeta, Las Vegas.
Aparitia acestor jocuri de noroc dateaza inca din timpul Greciei si Romei antice, cand aristocratii isi petreceau vacantele in statiuni special amenajate pentru ei, unde se puteau relaxa inclusive jucand jocuri de noroc . In timp aceste staiuni s-au dezvoltat, s-au inmultit si desi au ramas la fel de exclusiviste, aceste jocuri de noroc au devenit o practica curenta a inaltei societati din acea vreme.
In anul 1387 francezii sunt cei care si-au adjudecat titlul de inventatori ale acestor jocuri de noroc, iar in 1440 germanii sunt cei care se fac responsabili cu promovarea si popularizarea celebrelor jocuri de noroc, datorita tiparnitei lui Gutenberg cu ajutorul careia au tiparit primele carti de acest fel. Desi nu exista un reper temporal exact care sa ateste aparitia acestor jocuri de noroc, exista dovezi multiple care demonstreaza ca cele mai multe culturi le-au sprijinit intr-o forma sau alta. Din acest motiv putem afirma ca originea exacta a jocurilor nu este cunoscuta. Dovezi care sa indice existenta acestor jocuri de noroc au fost depistate in China, Egipt, India antica, Grecia, Roma, Mesopotamia si Persia antica.Printre primele insemnari despre aceste jocuri de noroc se numara cele inscrise pe o tablita intr-una din piramidele de la Giza. Primul joc de noroc este considerat a fi cel care utilizeaza “astragalus” pe post de zaruri. In istorie este cunoscut ca fiind un fel de joc cu zaruri care implica utilizarea unui os cubic, numit astragalus, provenit de la gleznele caprioarelor sau oilor, fiind numit strabunicul zarurilor actuale. Acest os este considerat indestructibil si a fost recunoscut in picturi gasite in mai multe morminte egiptene care ilustreaza jocuri de noroc din anul 3500 inaintea erei noastre.Istoria europeana e jocurilor de noroc se invarte in jurul fermecatorului Monte Carlo, cea mai luxoasa localitate din Principatul Monaco. Monte Calro a intrat in istorie prin simplul fapt ca este locul unde s-a inregistrat cel mai mare castig din istoria jocurilor de noroc, fiind vorba de fabuloasa suma de 325.000 de dolari in 1873, echivalentul a 200 de milioane de dolari in prezent. O legatura stransa cu aceste jocuri de noroc o are orasul Las Vegas, care este cunoscut sub numele de capitala internationala a jocurilor de noroc. In anul 1931, statul Nevada este primul stat care a reusit sa obtina legalizarea jocurilor de noroc, reusind sa atraga tot mai multi investitori si sa dezvolte o industrie profitabila de viitor.
 


Sondaje

Care este jocul tau preferat?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com